Det er nemt at slå op i diverse blade om krop og sundhed og blive inspireret, af et hav af måder, man super nemt kan skabe et sundere liv for sig selv. Man kan tilmed blive meget motiveret.Jeg er selv en af dem, der jævnligt bladrer både bøger og blade igennem, og jeg bliver både inspireret og motiveret. Mange ting kan jeg tilmed få implementeret i min hverdag, og prøve at få puttet ind i andres hverdag via den ugentlige træning, de kommer og får hos mig.Det er skønt!

Jeg elsker det! Jeg elsker selv, at være en kilde til inspiration og motivation for andre mennesker, og gør hvad jeg kan for, at berige andre med noget, der er brugbart i deres hverdag.

MEN…én ting er at blive inspireret, motiveret og få viden om sundhed for krop og sind, én anden ting er at kunne udleve det.

Og netop på det punkt kan jeg blive så træt, på andres vegne, når jeg læser eller høre nogen belære om  ”hvor nemt” det er at putte træning og sundhed ind i hverdagen.

Jeg er så heldig, at jeg lever af at bruge min krop. Jeg gør det mange timer om ugen og jeg elsker det.

Træning og bevægelse skal i mine øjne ses som en hyldest til, hvad din krop kan. IKKE en straf for hvad du har spist.

Derfor ser jeg en stor fordel i at tænke sin træning som bevægelse og ikke nødvendigvis som TRÆNING, fordi det for mange så bare bliver noget man skal kunne sætte flueben ved, og så er det klaret. Tjek.

Men fluebenet, tjek, betyder jo ikke nødvendigvis, at det var optimal træning, som rent faktisk gjorde dig noget godt.

Kroppen er nemlig skæppe skøn! Den kan finurligt mange ting.

Prøv at tænke lidt på det sådan her:

Du kan bruge kroppen til øvelser, bevægelser og stillinger og til gradvist at beherske netop de øvelser og stillinger bedre og bedre.

Jeg arbejder selv med, at have nogle mål for min træning.  Fx at kunne stå på hovedet, hænder, gå i split, bro osv.  og det kan jeg med min krop arbejde målrettet hen imod. Det er dejligt, når jeg kan se at der sker ændringer, og jeg bliver bedre til forskellige øvelser og stillinger.

MEN jeg har erfaret, at der er to måder at tænke sin træning på;

at bruge kroppen til at søge ind i bevægelser, øvelser og stillinger

ELLER

at bruge bevægelser, øvelser og stillinger til at søge ind i kroppen.

Og det er lige der, i sidst nævnte, at magien sker!

Når du gennem et dynamisk flow af yoga og pilates, med åndedrættet, bruger bevægelserne, øvelserne og stillingerne til at komme dybere ind i min krop, så arbejder den bare bedre. Den bliver stærkere, mere kontrolleret og mere i allignment.

Der sker en særlig bevidsthed i dig, og den opmærksomhed og koncentration du tillader og giver plads til, gør så meget mere for dig, end hvis du bare knokler løs med fx en enkelt øvelser med fokus på kun maven.

Magien sker i den balance du åbner for mellem krop og sind, og det er DER jeg gerne vil guide dig hen.

 

Kærligts – namaste

Kristina